Alumecon vuosi 2022

Vuoden vaihtuessa teimme katsauksen menneeseen vuoteen: mikä oli erityistä ja mitä tulemme muistamaan vuodesta 2022?

Vuosi 2022 käynnistyi edelleen haastavassa ja epätavallisessa markkinatilanteessa, mutta toivoa oli hieman normaalimmasta vuodesta verrattuna edellisen parin vuoden korona-kurimukseen. Tämä toiveikkuus katosi, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Sodan alkamisen vaikutukset materiaalien saatavuuteen, toimitusaikoihin ja hinnoitteluun olivat kysymyksiä, mitkä aiheuttivat huolta metallimarkkinoilla.

Raaka-aineiden saatavuus, tuotantokustannusten nousu ja arvaamaton hintakehitys eivät kuitenkaan olleet uusia asioita parin viime vuoden poikkeusoloista johtuen. Laajan toimittajaverkostomme voimin saimme turvattua sopimusasiakkaidemme materiaalisaatavuudet haastavasta tilanteesta huolimatta. Kiitos tästä kuuluu myös henkilöstöllemme, sekä asiakkaillemme, jotka luottavat Alumecoon toimittajanaan. 

whistleblower Alumeco Group.png

Laatua ja läpinäkyvyyttä

Helmikuussa Alumeco-konserni otti käyttöön ilmoitusjärjestelmän (Whistleblower Scheme) lisätäkseen avoimuutta ja minimoidakseen riskiä lainvastaisesta tai epäeettisestä toiminnasta. Uusi ilmoitusjärjestelmä auttaa vahvistamaan avoimuutta, sääntöjen noudattamista ja hyvää hallintotapaa koko Alumeco-konsernissa luomalla työntekijöillemme ja liikekumppaneillemme turvallisen ympäristön, jossa pystyy tuomaan esiin huolenaiheita.

Sustainability_hand_tree

Keväällä 2022 aloitimme projektin ISO 9001 ja 14001 sertifikaattien hakemiseksi Suomen toiminnoille. Pitkin vuotta on toteutettu lukuisia sisäisiä kehitysprojekteja. Sisäinen auditointi saatiin kunnialla päätökseen joulukuussa ja ulkoisen auditoinnin vuoro on kevään 2023 aikana. Sertifikaatit todentavat sitoutumistamme jatkuvan parantamisen periaatteisiin, laadukkaaseen ja luotettavaan toimintaan.

Vastuullisuusnäkökulmat ovat kuluneen vuoden aikana tulleet mukaan kaikkien liiketoimintaan ja tietoisuuteen. Alumecolla valmisteluja ja sisäisiä selvityksiä on tehty vuoden 2021 lopulta alkaen. Vuosi 2022 on pitkälti mennyt suunnitellessa omaa näkökulmaa ja panostusta vastuullisuusteemoihin: mihin voimme vaikuttaa, mitä voidaan tehdä heti ja mitä pidemmällä aikavälillä. Näistä teemoista kuulette lisää jo heti alkuvuodesta 2023. 

Alumeco__Ruostumaton_Teräs_1200x600_FI.jpg

Ruostumattomat teräkset

Vuoden 2022 aikana olemme laajentaneet ruostumattomien terästen varasto-ohjelmaamme, joka koostuu levyistä, tangoista ja putkista. Näiden tuoteryhmien laajentaminen jatkuu myös vuonna 2023, esimerkiksi pyörötankojen valikoimaan olemme lisäämässä uusia mittoja sekä kuusiotangot ovat tulossa osaksi varasto-ohjelmaamme.

Ruostumattomista teräksistä voit lukea lisää täältä.

LAPTOP_ALUMECO.FI

Asiakasportaali 

Verkkosivustomme ja asiakasportaalin uudistus valmistui kesän aikana. 

Päivityksen ansiosta ostosten tekeminen asiakasportaalissa on kolme kertaa nopeampaa sekä voimme myös lisätä asiakasportaaliin vielä enemmän uusia ominaisuuksia tulevina vuosina. 

Uusia viime vuoden aikana tulleita ominaisuuksia olivat esimerkiksi sahatut levytuotteet ja asiakasportaalimme kielivalinta.

NAVIGATE_2022

Messut ja tapahtumat 

Viime vuoden aikana messutoiminta käynnistyi taas miltei parin vuoden tauon jälkeen. Olimme muun muassa maaliskuussa Meriverkostot-tapahtumassa mukana, kesäkuussa Navigate-messuilla, syyskuussa Alihankinta-messuilla ja marraskuussa Alumiinipäivillä. Pitkän tauon jälkeen oli mahtavaa tavata ja keskustella kasvotusten asiakkaidemme, yhteistyökumppaneidemme sekä uusien tuttavuuksien kanssa.

Loppuvuosi 2022

Espoon_toimisto1

Marraskuun lopussa Espoon konttorimme muutti Stella Business Parkin Terra rakennukseen.

Espoon konttorimme uusi osoite on Lars Sonckin kaari 16, Stella Terra 02600 Espoo.

Alumeco Group

Joulukuussa kerroimme Alumeco-konsernin myynnin etenemisestä. 
Alumecon omistaja, tanskalainen Schweersin perhe, myi 100% omistuksestaan Alumeco Holding A/S:ssä Nordic Metal Holding Inc:lle, joka on osa Amari Metalsia.

Alumeco jatkaa toimintaansa Suomessa, kuten tähänkin asti. Kaupalla ei ole vaikutusta Alumecon toimintaan, toimituksiin, asiakkaisiin, yhteistyökumppaneihin tai henkilöstöön Suomessa.

Lue tiedotteemme Alumeco-konsernin myynnistä täältä

Vuosi 2023 tuo mukanaan merkkivuoden: Alumeco Finland viettää 20-vuotisjuhlaa ja Alumeco AS viettää 40-vuotisjuhlaa.

Kiitos kaikille asiakkaille ja kumppaneillemme yhteistyöstä! Tehdään vuodesta 2023 menestyksekäs!