VA-Varuste

kuomu maisema

VA-Varuste sai kirkasanodisoidusta alumiiniputkestamme lisää laatua venekuomuihinsa 

VA-Varuste on Pohjois-Euroopan johtava venekuomujen valmistaja. Toimitamme tälle laadusta tinkimättömälle yritykselle kirkasanodisoitua alumiiniputkea, jonka valmistutimme jalostaen olemassa olevaa tuotetta. Asiakkaamme hyötyy paitsi tuotteemme laadusta ja hinnasta myös logistiikka- ja varastointimahdollisuuksistamme.   

VA-Varusteelle toimittamiemme alumiiniputkien jalostusta varten valmistutimme tehtaalle uuden putkien pursotustyökalun, jolla saavutetaan tarvittava mittatarkkuus sekä kirkasanodisointia varten vaadittava raakaprofiilin pinnanlaatu. Tämän jälkeen alumiiniseoksen toimitustilaa muutetaan erityisellä lämpökäsittelyllä, jotta saamme alumiiniputkeen normaalia toimitustilaa suuremmat lujuudet. Lopuksi alumiinin pinta kirkasanodisoidaan kiiltäväksi sekä kulutusta ja veneilykauden vaihtelevia sääoloja kestäväksi.   

VA-Varusteen metalliosaston päällikkö Harri Kaasalaisen mukaan yrityksellä oli tuotteemme valintaan kolme syytä: laatu, hinta ja logistiikka.  

– Kilpailutimme alumiinitoimittajia, ja Alumecon tarjous vaikutti hyvältä. Tilasimme koe-erän ja huomasimme, että se erottui edukseen muiden toimittajien tuotteista. Ensinnäkin Alumecon putkissa on hyvin vähän laatupoikkeamia, ja se on meille tärkeää, kun taivutamme putkea venekuomuihin. Alumecon tuotteella saamme loistavan lopputuloksen, jota ei tarvitse jälkimuokata.  

Laadukkaan materiaalin ansiosta VA-varusteelle syntyi kustannussäästöjä.   

– Saimme tuotteesta painoa pois, ja näin kilohintaisista ostoistamme tuli aiempaa edullisempia. Kaiken lisäksi lopputulos on esteettisempi kuin aiemmin, ja sen kaunis kiiltävä pinta sopii veneisiin vaikka muidenkin valmistajien tuotteiden kaveriksi, Kaasalainen kertoo.  

Kahdessa päivässä Alumecon varastolta Kuopioon 

Pystyimme tarjoamaan kuopiolaisyritykselle lisäedun, joka toi sujuvuutta sen tuotantoon: varastoimme nimittäin heidän alumiiniputkeaan Turun varastollamme.  

– Voimme kutsua kotiin sen määrän, mitä tarvitsemme. Meidän ei siis enää tarvitse säilyttää varastoarvoa täällä omassa tehtaassa, joten saimme tänne lisää hyllytilaa ja sujuvuutta työvaiheisiin. Logistiikka Turusta Kuopioon on sujunut erittäin hyvin: kun ilmoitan, että hyllynpohja alkaa näkyä, niin kahdessa päivässä meillä on lisää tavaraa. Älyttömän hienoa, ettei tuotantoon tule keskeytyksiä, Kaasalainen iloitsee. 

Tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan juhlivalla VA-Varusteella on tuotantotilat Kuopion lisäksi myös Puolan Suwalkissa. Tästäkin syystä Alumecon valitseminen yrityksen alumiinitoimittajaksi oli luontevaa.   

– Meille oli iso etu, että Alumecolla on toimipiste myös Puolassa. Saamme sieltä samaa tuotetta Puolan tehtaallemme.   

Hyvä palvelu kruunasi VA-Varusteen asiakaskokemuksen  

Yhteistyö leppoisiksi miellettyjen savolaisten kanssa on oman kokemuksemme mukaan mutkatonta. Palautteen perusteella Kuopion päässä ajatellaan eteläsuomalaisista samalla tavalla.  

– Tapanani on aina antaa palautetta. Erityiskiitokset erinomaisesta palvelusta haluan lähettää yhteyshenkilöllemme Paul Eklundille. Välillä tuntuu kuin hän olisi meillä töissä: Paul huolehtii, pitää yhteyttä ja antaa meille päivitetyt varastosaldot. Hän on vieraillut tehtaallamme muutaman kerran, ja normaalissa arjessa yhteydenpito hoituu mutkattomasti sähköpostilla ja puhelimitse, Kaasalainen iloitsee.  

VA-Varusteen väki on kokenut, että me Alumecolla pystymme vastaamaan heidän tarpeeseensa kaikin puolin erinomaisesti. 

– Alumeco on hoitanut mainiosti nekin tilanteet, kun toimituksessa on ollut jotain häikkää. Sellaisia tulee kuitenkin kaikille joskus, ja niistäkin selviytyminen on osoittanut, että voimme olla tyytyväisiä saamaamme palveluun ja tuotteeseen. 

Kaasalainen paljastaa, että savolaiset ovat lämmenneet turkulaistoimittajalleen niin paljon, että yhteistyö tullee tulevaisuudessa syventymään. 

– Selvästi menemme askel askeleelta Alumecoon päin. Muutokset tapahtuvat kuitenkin maltillisesti – kaikkia toimittajia ei kannata kerralla vaihtaa. Nyt näyttää siltä, että Alumeco pystyy parhaiten vastaamaan meidän tarpeisiimme.