The Wave

The Wave - fotos af Kim Matthai Leland 140217 41.jpg

The Wave – Interaktiivinen kokemus

Helmikuussa 2017, 2018 ja 2019 Kööpenhaminasta Ofelian aukiolta löytyy 40 melkein neljä metriä korkeita kolmioita. Kolmiot on toteutettu Frost Festivalin yhteyteen. Nämä kolmiot on asetettu peräkkäin siten, että installaation pituus on yli 80m. Päivällä kolmiot eivät ole toiminnassa, mutta pimeän aikaan niihin sytytetään valot ja sen yhteydessä toistetaan erilaisia ääniä. Näin kolmiot muuttuvat interaktiiviseksi taiteeksi. Tämä 80m pitkä kokemus koostuu Alumecon toimittamista alumiiniprofiileista.

Valoja ja ääniä Kööpenhaminan yöelämässä

The Wave on suunniteltu Frost Festivaaleille ja projektia ovat tukeneet RealDania ja Ofelia Plads -yhdistys. Installaation tarkoitus on luoda aistillisesti koettava kokemus, mikä keskittyy valoihin ja ääniin yhdistettynä aikaan ja tilaan.

The Waven valosuunnittelija on Obscura Vertigo. Artistin nimi on tulee yrityksestä Vertigo ApS jossa työskentelee Frederik Hilmer, Kasper Rasmussen ja Vibeke Bertelsen. Installaatiossa yhdistyy siis Obscura Vertigon luovuus ja äänisuunnittelija Peter Albrechtsenin kekseliäisyys.

Obscura Vertigo kuvailee taideteosta seuraavasti:

Se on interaktiivinen ja sykkivä aalto, joka on sijoitettu lähelle Ofelian aukiota ja Skuespilhuset – teatteria. Taideteos on suunniteltu antamaan lisää taiteellista ulottuvuutta ja aistillisuutta aukiolle. Vierailijat voivat kävellä taiteteoksen sisällä ja havaita perspektiivisiä muutoksia sekä itse vaikuttaa valojen muuttumiseen.

Lopputulos ja joustavuus ovat tärkeitä

40 kolmiota koostuvat kahdesta erilaisesta alumiiniprofiilista. Molemmat ovat suunniteltu sopimaan yhteen, jotta pystytään vastaamaan installaation vaatimuksiin. Kokonaisuudessaan Alumeco toimitti noin 1219 metriä erikoisprofiileja. Tässä tapauksessa lopputulos ja installaation avaruudelliset ominaisuudet olivat erittäin tärkeitä Obscura Vertigolle. Lopputulos oli tärkeä installaation kokonaisuuden lopputuloksen ja tyytyväisyyden takia, sanoo Kasper Rasmussen.

Obscura Vertigo onkin ollut tyytyväinen projektin etenemisen suhteen. Yhteistyö Alumecon kanssa on ollut hyvää ja mekin olemme hyötyneet tästä. Alumeco on osoittanut hyvää yhteistyökykyä toimittamalla profiilit asiakkaan joustamattoman aikataulun mukaisesti. Aikataulut ovatkin usein tärkeimpiä asioita kun ollaan rakentamassa tällaisia rakennelmia ja taideinstallaatioita, Kasper Rasmussen kertoo.

Etkö päässyt kokemaan tätä elämystä viime vuonna? Seuraava mahdollisuus on Frost Festivaalien yhteydessä helmikuussa 2018.

Kuvia:

  • The Wave
  • The Wave
  • The Wave
  • The Wave
  • The Wave
Myös tämä projekti saattaisi kiinnostaa sinua:
Uusi autoparkki Kööpenhaminan yliopistollisessa sairaalassa