}

Alumecon vuosi 2020

Vuoden vaihtuessa teimme katsauksen menneeseen vuoteen: mikä oli erityistä ja mitä tulemme muistamaan vuodesta 2020? 

Alumeco-kollaasi

Alkuvuosi käynnistyi lupaavissa merkeissä. Seurasimme jännityksellä uutisia maailmalla leviävästä koronaviruksesta, joka ei vielä tammikuussa juurikaan vaikuttanut toimintaamme. Kevään edetessä oltiin kuitenkin nopeasti uuden tilanteen edessä, kun oli siirryttä etätöihin ja aiempaa enemmän digitaalisiin alustoihin. Vaikka tarvittavat ohjelmat ja työkalut meiltä jo löytyivätkin, otimme melkoisen digiloikan oppiessamme hyödyntämään niitä toden teolla. 

Alumecolla olemme poikkeusoloista huolimatta olleet onnekkaita. Kiitos tästä kuuluu henkilöstölle, joka osoitti upeaa sopeutumiskykyä uudessa, haastavassa tilanteessa, sekä tietysti asiakkaillemme, joille olemme kaikesta huolimatta pystyneet toimittamaan materiaaleja tasaiseen tahtiin, ja jotka edelleen luottavat Alumecoon toimittajanaan. 

Maaliskuussa lanseerasimme asiakasportaalin ja verkkokaupan, joita olemme vuoden mittaan kehittäneet. Tämä kehitystyö jatkuu voimakkaasti myös ensi vuonna ja tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme vaihtoehtoinen ostokanava, joka on aina avoinna ja tekee ostamisen sekä tilausten hallinnan helpoksi. 

 

Alumecon verkkokauppa ja asiakasportaali ovat käytettävissä ajasta ja paikasta riippumatta

 

Aprillipäivänä Helsingin konttorimme muutti Pukinmäestä Espooseen Stella Business Parkiin erinomaisten kulkuyhteyksien päähän. Jaamme tämän toimivan ja nykyaikaisen toimiston  sisaryhtiömme Metalcenter Groupin kanssa.

 

Alumecon pääkaupunkiseudun toimipiste sijaitsee nyt Stella Business Parkissa, Espoossa.

 

Keväällä käynnistyi useampia rakennusprojekteja, joihin pääsimme toimittamaan STACBOND®-alumiinikomposiittimateriaaleja. Yksi kohteista on Kuopion Maljalahden Marina, jonka julkisivuun toimitimme alumiinikomposiittilevyjä. Kohteeseen voi tutustua täällä. 

Uusien matkustusrajoitusten myötä yhä useampi suomalainen vietti kesälomiaan kotimaan vesillä. Huviveneiden myynti ylitti odotukset ja venemateriaalien kysyntä lisääntyi. Veneteollisuus on Alumecolle merkittävä toimiala, ja alumiiniamme löytyykin nykyään jokaisesta Suomessa tai Itämeren rannikoilla valmistuvasta alumiiniveneestä. Yhteustyö VA-varuste Oy'n kanssa on esimerkki toimituksistamme huviveneteollisuuteen. Voit lukea yhteistyöstä täällä.

 

Alumecon toimittamaa alumiinia löytyy nykyään jokaisesta Suomessa tai Itämeren rannikoilla valmistuvasta alumiiniveneestä

Alumecon toimittamaa alumiinia löytyy nykyään jokaisesta Suomessa tai Itämeren rannikoilla valmistuvasta alumiiniveneestä

 

Loppuvuodesta iloitsimme vanhoista ja uusista työntekijöistä. Juhlistimme kolmen myyjämme pitkää taivalta alumiinikaupassa: Reijo Heikkisellä tuli täyteen mojovat 40 vuotta, Björn Lindströmillä ja Paul Eklundilla myös vaikuttavat 25 vuotta! Tiimimme myös vahvistui kahdella työntekijällä; yksi tuo nuoruuden intoa ja lisävoimaa päivittäismyyntiin ja toinen pitkän linjan kokemusta vuoden 2021 uusiin lanseerauksiin. Näistä kerromme lisää vuoden alkupuoliskolla.  

 

Kaiken kaikkiaan vuosi 2020 Alumecolla oli erityinen ja poikkeuksellinen. Paluuta vanhaan “normaaliin” tuskin on. Varmaa on ainakin se, että etätyöskentely ja -palaverit ovat tulleet jäädäkseen. Vuonna 2021 tulemme edelleen panostamaan vahvuuteemme: henkilökohtaiseen ja asiantuntevaan palveluun. Lisäksi luvassa on voimakasta kehitystä digitaalisiin kanaviin sekä uusia aluevaltauksia. Näistä lisää alkuvuodesta.  

 

Kiitos kaikille asiakkaille ja kumppaneillemme yhteistyöstä! Tehdään vuodesta 2021 menestyksekäs!