JJ Mechatronic

Plancast Plus Eloxx

Plancast Plus Eloxx seoksena 5754

Etulevyn oikea pintakäsittely

 

Alumiini on keskeinen materiaali metallin sopimusvalmistajan JJ Mechatronicin valmistaessa yksilöllisiä metalliosia esimerkiksi lääketeollisuudelle. Monimutkaisen etulevyn oikea pintakäsittely on ensiluokkaisen logistiikan, neuvotteluiden ja levytyypin varassa.

 

Plancast Plus Eloxx on seoksena 5754 yksi uusimmista vakiolevymalleista, jonka valmistaa JJ Mechatronic. Tarkkuus ja pintakäsittely ovat kriittisen tärkeitä, kun lääketeollisuuden asiakkaat tilaavat tarkoin määritettyjä metalliosia:  

 

- 'Yleisesti ottaen alumiinia käytetään laajasti lääketeollisuudessa ja elektroniikan alalla ja pyrimme vastaamaan näihin tarpeisiin. Materiaalina se on kevyttä eikä se kuormita koneitamme kovametallien tapaan. Meillä on lisäksi oma alumiinin maalausyksikkö, jossa onnistuvat niin märkä- kuin jauhepinnoitteet. Voimme täten luoda ensiluokkaisia pintoja, joita asiakkaamme arvostavat', kertoo projekti- ja myyntipäällikkö Willy Madsen.

 

Mukautettujen ratkaisujen toimittaja

Sjællandin Jyderupista kotoisin oleva perheyritys on Willy Madsenin sanoin erikoistunut 'toteuttamaan projektin aina suunnittelusta, prototyypin valmistukseen, 0-sarjaan ja lopulliseen valmistukseen saakka'. 'Olemme 100 %:sti sopimusvalmistaja mitä mukautettuihin ratkaisuihin ja nopeita päätöksiä vaativiin muutoksiin tulee. Tämä edellyttää erityisominaisuuksia JJ Mechatronicin työntekijöiltä: haasteet on osattava ottaa positiivisesti vastaan. Tätä ei ole tarkoitettu niille, jotka pitävät yksitoikkoisesta rutiinityöstä koneen äärellä', kertoo Willy Madsen jatkaen:

 

- 'Aina silloin tällöin jokin osa ei toimi. Pyydämme tällöin neuvoa Alumecolta. He onnistuvat siinä hyvin, sillä he ovat yhteydessä eri tehtaisiin ja saavat helposti arvokasta tietoa. Onneksi pystyimme kääntymään heidän puoleensa, kun kehitimme eräälle lääketeollisuuden yritykselle etulevyä suunsisäiseen käyttöön tarkoitettuun skannauslaitteeseen. Etulevyn anodisointi voi olla vaikeaa vaaditun pinnan saavuttamiseksi. Alumecon avulla löysimme oikean ratkaisun: Plancast Plus Eloxx.

 

Täydellinen prosessi ja raerakenteen hallinta

Alumecon tuotepäällikkö Christian Bonnicksen kertoo uudesta levystä ja anodisoinnista, joiden avulla tämä JJ Mechatronicin projekti toteutettiin:

 

- 'Paksuja levyjä anodisoidessa lopputulos voi olla vähemmän miellyttävä, mutta tätä levytyyppiä käyttäen koko prosessia ja raerakennetta voitiin hallita täydellisesti. Levy sopii anodisointiin erityisen hyvin ja se mahdollistaa halutun lopputuloksen saavuttamisen - tuloksena on ensiluokkainen pinta ilman epätasaisuuksien vaaraa.

 

- 'Ulkonäkö merkitsee paljon JJ Mechatronicin kaltaisille yrityksille, jotka valmistavat erilaisia koneen osia. Saavutimme hienon pinnan Plancast Plus Eloxxilla valmistaen sen erikoisvaletusta ja tasojyrsitystä levystä (seosta 5754). Valun vuoksi käsittelyllä ei ole vaikutusta materiaaliin', kertoo Christian Bonnicksen samalla mainiten, että tulevaisuudessa Alumecolla tulee olemaan levyä varastossa viidessä eri paksuudessa:

 

- 'Asiakkaamme voivat tilata niin suuria kuin pieniäkin määriä nopeita toimituksia ja joustavia eriä varten'.

 

Asiakasratkaisu laadittiin yhteistyössä seuraavan yhtiön kanssa: JJ Mechatronic JJ Mechatronic logo

 

Katsele video ja selaa kuvagalleriaa:

  • Plancast Plus Eloxx
  • Plancast Plus Eloxx
  • Plancast Plus Eloxx
  • Plancast Plus Eloxx
  • Plancast Plus Eloxx