Alumiinia kuljetusratkaisuihin

Transportløsninger med aluminium

Alumiini luo mahdollisuuksia ja mahdollistaa yksilöllisen muotoilun.

Alumiinia kuljetusratkaisuihin

 

Kuljetusratkaisut alumiinista

Alumiini on kevyt materiaali jolla on korkea lujuus ja hyvä korroosionkesto. Kestävyyden ansiosta sitä pystytään muotoilemaan mihin tahansa tarpeeseen. Tästä syystä alumiini on erityisen hyvä aine kuljetusalalla. Alta löytyy yhteenveto alumiinin monista hyödyistä.

 

Vahva ja kestävä rakennelma kevyellä painolla

Kuljetusalalla käytetään useimmiten terästä. Alumiinia käyttämällä voi kuitenkin saada toisenlaisia hyötyjä irti. Alumiini keventää kulkuneuvon painoa huomattavasti ja oikein muotoiltuna se on erinomaisen luja ja jäykkä. Lisäksi, koska alumiinin korroosionkestävyys on korkea, osia ei tarvitse huoltaa paljon.

 

Kevyet ratkaisut luovat kannattavuutta pitkällä aikavälillä

Alumiinin tiheys on 1/3 teräksen tiheydestä. Euroopan alumiiniyhdistyksen mukaan alumiinin käyttäminen kuorma-autossa vähentää sen painoa jopa 800kg ja joissain kulkuneuvoissa on mahdollista vähentää painoa jopa 2000kg.

 

Kulkuneuvon painon vähentäminen tarkoittaa sitä, että sillä pystytään kuljettamaan enemmän ilman, että ylitetään painoraja. Jos materiaalia kuitenkin kuljetetaan saman verran kuin ennenkin, niin tämä vähentää polttoaineen kulutusta. Alumiinin käyttö siis tuo taloudellisia etuja.

 

Ympäristöystävällisempi materiaali

Alumiinina pystytään muokkaamaan moneen muotoon. Tämä luo mahdollisuuksia vaikka jokaisen kulkuneuvon yksittäiseen muotoiluun. Alumiinia voidaan käyttää missä tahansa kulkuneuvon osassa, mutta se on erityisen suosittu esimerkiksi lattioissa, laidoissa ja ovissa. Alumiinin hyvänä puolena on se, että osat saadaan suunniteltua tarpeiden mukaan etenkin kun tarvitaan yksityiskohtia, erikoisia kokoja sekä käytännöllisyyttä.

 

 

Kohti ympäristöystävällistä tulevaisuutta ekologisemmilla tuotteilla

Alumiinin käyttö kulkuneuvoissa ei tuo vain taloudellista ja käytännöllisiä etuja. Alumiini on myös ympäristöystävällisempää ja helppoa kierrättää. Koska alumiini on kevyempää, se tuottaa keskimäärin 28kg hiilidioksidia vähemmän kuin kulkuneuvot joissa ei käytetä alumiinia. Näin sanoo Christian Pilgaard, Alumecon tuotepäällikkiö.

 

Alumiini voidaan kierrättää melkein kokonaan ja kierrätyksessä ainetta häviää hyvin vähän. Prosessi vaatii vain noin 5% energiaa siitä määrästä mikä kuluu alumiinin uustuotannossa. Lisäksi alumiini voidaan kierrättää loputtomia kertoja, koska sen ominaisuudet pystytään luomaan uudelleen sulatuksen avulla.

 

Our transport solutions

 

Kuljetusratkaisut

Alumiiniin erikoistuneena Alumeco pystyy tarjoamaan suuren määrän erilaisia erikoisratkaisuja kun kyseessä on pakettiautot, kuorma-autot, perävaunut ja puoliperävaunu kuorma-autot. Tarjoamme erilaisia osa-alueita kulkuneuvoihin kuten lattiat, laidat, tuet ja kulmat. Jos tarvitset jotain muuta, meiltä kannattaa aina kysyä. Alumeco voi toimittaa myös muita ratkaisuja jotka sopivat asiakkaan tarpeisiin.

 

Olemme juuri tuoneet markkinoille uuden tuotevalikoiman, joka sisältää yhä enemmän ratkaisuja kulkuneuvoihin.

 

Lähteet:

 

                                                                                                                             

 

 

 

LISÄÄ TIETOA KULJETUSRATKAISUISTA

Brdr. Platz