Brdr. Platz

Valmistamassa kuorma-autoa alumiiniosilla

Brdr. Platz asentamassa alumiinimateriaalia kuorma-autoon

Paino oli erittäin tärkeä Carlsbergille


Kun Carlsberg-panimo päätti keskittää suuren osan tuotannostaan itäiseen Jyllantiin, he tarvitsivat logistisen ratkaisun, joka voisi toimittaa tuotetut oluttuotteet Sjællandiin ja pääkaupunkialueelle. Etelä-Jyllantilaisen Brdr. Platz -yhtiön vastuulla oli kehittää kuorma-auton kori suurien olutmäärien kuljetusta varten. Alumiini valittiin ratkaisuun monesta eri syystä.

Carlsberg-panimolla oli selkeät vaatimukset ratkaisulle, joka kehitettiin Etelä-Jyllantilaisen yhtiön Brdr. Platz kanssa: ajoneuvojen kuljetuskapasiteetin oli oltava maksimaalinen ja paino sallittujen arvojen mukainen:

- 'Käytimme tästä syystä alumiinia, koska se on erittäin kevyttä. Paino ja tila varattaisiin sen sijaan asiakkaan tuotteita, eli olutta varten. Ja koska alumiini painaa vain kolmanneksen teräksestä, käytännössä se tarkoitti noin viisi tonnia kevyempää painoa teräkseen verrattuna. Säästöt ovat huomattavat yksinomaan painon ansiosta', kertoo Brdr. Platz -yhtiön toimitusjohtaja.

- 'Meille oli samalla tärkeää, että materiaali oli kestävää ja että pystyimme käyttämään erittäin sileitä levyjä ja napsauttaa profiilit paikoilleen seiniä varten'.

 

Kestävä ja kevyt

Brdr. Platz -yhtiöllä on laaja kokemus kaikenlaisten kuorma-autojen, lava-autojen, puoliperävaunujen, pakettiautojen jne. valmistamisesta. Tämä panimolle toteutettu tehtävä oli kuin kaikki muutkin projektit:

- 'Ratkaisemme ongelmia aivan samalla tavalla myös muille ja pienimmille kuljetusalan asiakkaille. Asiakkaan tavoitteena on maksimoida kuljetuskapasiteetti kumpaankin suuntaan - oli kyseessä sitten puutavara tai olut'. Jørgen Platz, joka valitsi alumiinin Carlsberg-ratkaisun materiaaliksi, kertoo: 'Kuuntelemme asiakastamme ja mukautamme jokaisen kuljetusratkaisun aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Olemme tietenkin ylpeitä, että pieni tehtaamme toimittaa ratkaisuja yhdelle maailman suurimmista panimoista':

- 'Alumiini on sekä kestävää että kevyttä. Se on täten erinomainen materiaali käytettyihin profiileihin nähden. Täsmällisten toimituksien ja kilpailukykyisen hinnan lisäksi kanssakäyminen Alumecon kanssa oli läheistä. Yhteistyö Alumecon kanssa on erittäin helppoa', mainitsee Jørgen Platz.

 

Monipuoliset ja päivittäiset toimitukset

Alumeco on osallistunut monella tavalla Brdr. Platz -yhtiön toimittamaan ratkaisuun Carlsbergille:

- 'Monipuolisena alumiinin toimittajana haluamme tarjota asiakkaillemme parhaimpia ratkaisuja. Toimitimme esimerkiksi alumiinilevyjä, kuorma-autojen profiileja ja rakenneprofiileja Carlsbergin autonkorien valmistamiseksi. Alumeco mahdollistaa sekä levyjen että profiilien varastoimisen niin, että asiakkaalle voidaan taata päivittäiset toimitukset', kertoo Alumecon myyntikonsultti Rasmus Stentoft.

 

Vierailu korinvalmistajan Brdr. Platz AS:n luona

Meillä oli lupa vierailla Brdr. Platz -yhtiön luona Haderslevissa nähdäksemme kuljetusalan alumiiniprofiilien valmistuksen. Yllä on kuvagalleriamme.