}

Marraskuun metalliuutiset

Alumiinin_hinta_alumiini_uutiset

29.11.2019 

 

Metallien hintakehitykseen vaikuttaneet uutiset kuluneen kuukauden ajalta 

 

Päivän raaka-ainehinnat: 

3 kk Al LME USD 1.757 / EUR 1.597 

3 kk Cu LME 5.882 / EUR 5.360 

 

Kuluneen kuukauden aikana alumiinin LME on noussut ja laskenut maltillisesti kuukauden keskiarvon ollessa USD 1.768. Kuparin LME puolestaan on ollut nousussa ja pysynyt yli USD 5.800. Kuparivaranto Lontoon metallipörssissä laskee, mikä asettaa nousupaineita kuparin hintaan. 

 

Marraskuun pääuutiset 

Kiinan ja USA:n kauppaneuvottelut ovat jatkuneet positiivisina, mikä on pitänyt raaka-aineiden hintakehityksen suotuisana. Kiinassa ostajien suhdannenäkemyksiä kuvaava indeksi (PMI) oli odotettua parempi, Yhdysvaltojen taas päinvastoin odotettua matalampi, vaikkakin viimekuista korkeampi.  

Chilessä hallituksen vastaiset mielenosoitukset ja lakot hiipuivat ja tuotanto kaivoksissa jatkuiLakkoilu vaikutti kuitenkin kuparin tuotantomäärien ennusteeseen negatiivisesti.  

Kuparivarannon pienentyessä ilmassa on pelkoa materiaalipulasta, mikä pitää hinnan korkeana ja ailahteluja saattaa esiintyä.   

Kuparin kulutuksen arvioidaan lisääntyvän 2-3 % vuosivauhtiaOlettaen, että kysyntä kasvaa tasaisesti, jalostetun kuparin kysyntä kasvaa 7 milj. tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tämä merkitsee sitä, että investointeja uusiin kaivoksiin tarvitaan.  

 

Hintoja korottavia tekijöitä: 

  • Ilmoitus Kiinan talouden elvytyksestä 
  • Kuparin tuotantomäärien väheneminen 

 

Hintoja madaltavia tekijöitä: 

  • YhdysvaltojenKiinan ja Euroopan talouden hidas kasvu. 
  • Alumiinin tuotantomäärien kasvu Kiinassa materiaalihintojen parannuttua 

 

 

Tarvitsetko kuparimetalleja? Suomen laajin valikoima osoitteessa https://www.metalcentergroup.fi/