Anodisoidun alumiinin puhdistus

Koska epäpuhtaudet alumiinipinnassa lisäävät korroosiota ja värimuutoksia, alumiinin puhdistus ja hoito on tärkeää anodisoidun alumiinipinnan parhaan kunnon säilyttämiseksi. Anodisoitua alumiinipintaa tulee ylläpitää sekä sisä- että ulkotilassa, kun pinta altistuu huomattavalle ympäristökuormitukselle.

Säännöllinen puhdistus

Puhdista anodisoitu alumiini 6-8 pH-arvon saippuatuotteilla. Varmista kuitenkin, etteivät käytetyt tuotteet sisällä klooria. Miedompaa ammoniumkloridia voidaan käyttää varoen. Valitsitpa sitten tämän liuoksen tai saippuatuotteita, puhdistetut pinnat tulee huuhdella runsaalla vedellä puhdistuksen jälkeen.

Erittäin likaisten pintojen puhdistus

Jos pintojen likaisuus on huomattavaa (esim. kuivunut öljy, Tectyl, liimajäämät jne.), ne voidaan puhdistaa vesipitoisilla liuottimilla (esim. denaturoitu alkoholi, asetoni) sekä bentseenillä, ohenteella, raakaöljyllä ja lakkabensiinillä.  

Viimeistely

Suosittelemme viimeistelemään käsittelyn puhdistuksen jälkeen esimerkiksi mehiläisvahalla tai tähän tarkoitukseen tarkoitetuilla suihkeilla. Viimeistelyn ansiosta anodisoituun pintaan muodostuu suojakalvo, joka helpottaa puhdistusta tulevaisuudessa, ja himmeistä pinnoista voi samalla tulla sileitä. Saatavilla on myös tuotteita, jotka yhdistävät puhdistuksen ja vahauksen.

 

Lue artikkelimme 'Kondensoitumisriski'

Kondensoitumisriski