Uusi autoparkki Kööpenhaminan yliopistollisessa sairaalassa

Rigshospitalets nye P-Hus beklædet med solafskærmning aluminiumprofiler.

Erikoisprofiileja.

Alumecon erikoisprofiileja käytetään arkkitehtuurisesti suunnitellussa rakennuksessa

 

Alumeco on toimittanut suuren määrän erikoisprofiileja uuteen autoparkkiin, Kööppenhaminan yliopistolliseen sairaalaan. Profiilit suunniteltiin yhteistyössä Solatekin kanssa, joka on erikoistunut aurinkosuojasäleisiin. Lopputuloksesta tuli näyttävä kokoelma ohuita, eripituisia lattoja.

 

Latat kierrettyinä

Henning Larsen Architects on suunnitellut profiilien ulkonäön Solatekille. Tähän projektiin Solatek tarvitsi profiileja joita pystyttiin muovaamaan, jotta saatiin haluttu lopputulos. Tämän takia Alumeco toimitti melkein 90 tonnia EN AW-6063 T4 erikoisprofiileja.

 

Tämä materiaali on muokattavaa ja pitää kestävyytensä muokkauksen jälkeen. Eripituiset profiilit toimivat lamelleina ja ne on kiinnitetty kannattimiin jotka mukailevat auringon sijaintia. Profiilien muokkauksen on toteuttanut Dan Vals A/S.

 

Erityisen suuret profiilit

Autoparkin aurinkopaneelit koostuvat 5424 metristä 400x15mm alumiinilamelleja, jotka ovat leikattu neljään eri pituuteen. Profiilien koko on kaksi kertaa suurempi mitä normaalisti pidämme varastossa. Näin suurien profiilien valmistamiseen Alumeco suunnitteli pursotustyökalun yhteistyössä asiakkaan kanssa.

 

Toimitus ajallaan

Materiaalien työstäminen ei ollut ainut tärkeä asia yhteistyössä. Solatekin rakennusarkkitehti Michael Lind Christensen kertoo, että tärkeää oli saada materiaaleja oikea määrä oikeaan aikaan. Christensen kertoo, että oikea määrä materiaaleja saapui aikataulun mukaisesti. Tämä oli tärkeää tämän kokoisessa projektissa, koska asiakas oli riippuvaisia aikataulusta ja materiaalit lähetettiin vielä työstettäväksi alihankkijoille. Christensenin mukaan yhteistyö Alumecon kanssa sujui hyvin ja kaikki sovitut asiat pitivät paikkansa.

 

Tämä projekti on toteutettu yhteistyössä Solatek Solafskærmningin kanssa

 

Kuvia:

  • Solar screens on the facade
  • Solar Screening
  • Beautiful aluminium profiles shaped as solar screening
  • Entrance to the car park at the Copenhagen University Hospital
  • Profiles in detail
  • Profiles covering the facade

MYÖS TÄMÄ PROJEKTI SAATTAISI KIINNOSTAA SINUA:

The Wave