Scan

Scan-takka

Korkeita lämpötiloja kestävät puulämmitteiset tulisijat

Tyylikäs alumiinipinta - Scan 58

                            

 

Funenin Vissenbjergissä sijaitseva puulämmitteisten tulisijojen tanskalainen valmistaja SCAN Pejse on menestynyt hyvin tanskalaisilla ja kansainvälisillä markkinoilla. SCAN kehittää jatkuvasti tuotteitaan markkina-asemansa ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Uutuuksiin kuuluu uusi tulisijavalikoima, joka on kehitetty yhteistyössä ulkoisen suunnittelutoimiston kanssa. Valikoiman tyylikäs ja innovatiivinen muotoilu on saavutettu alumiinilla.  

                            

- 'Käytämme normaalisti ruostumatonta terästä, erityisesti tulisijojen sivuilla. Ongelmana oli kuitenkin, että korkean lämpötilan vuoksi sen väri muuttui lasilla varustetussa luukussa', kertoo hankintapäällikkö Michael Steenshard, joka vastaa myös uudesta '58'-tuotesarjasta.

 

- 'Tarvitsimme täten toisen yhtä tyylikkään materiaalin, joka kestäisi korkeat lämpötilat ilman värimuutoksia. Alumiini oli täydellinen valinta. Aloitimme testit ja huomasimme, ettei alumiinissa tapahtunut värimuutoksia, vaikka se pehmeni hiukan'.

 

Ei aikaa yliarvioimiseen

Michael Steenshardin seuraava haaste oli löytää toimittaja, joka veisi prosessin seuraavalle tasolle:

 

- 'Tarvitsimme toimittajan, jolla olisi hyvä alumiinin tuntemus. Alumeco sopi tähän kuvaan täydellisesti. Tarvitsimme ratkaisun, joka valmistetaan ja pursotetaan meitä varten. Kumppanuus Alumecon kanssa on onnistunut. Yleensä monet näytteet ovat tarpeen, mutta tällä kertaa se onnistui heti ensimmäisellä kerralla. Ja se oli samalla viimehetken ratkaisu, tuotteen lanseeraus oli tehtävä määräaikaan mennessä – joten aikaa yliarviointiin ei ollut', hän sanoo prosessia ja kumppanuutta kommentoiden.

 

- 'Koska tuotteen kehitykseen ja lanseeraamiseen käytettävissä oleva aika oli vähissä, haasteena oli laatia kuvat ajoissa. Jos meidän olisi pitänyt löytää samalla valmistaja, aika ei olisi riittänyt. Alumeco hoiti tehtävän ja tilanne oli molemmin puolin kannattava'.

 

Asiantuntemus ja tekninen osaaminen

Michael Steenshard piti myös tärkeänä prosessin aikana saatua neuvontaa alumiinin käyttöön ja hankintaan liittyen:

 

- 'Alumeco oli asiantunteva kumppani, jolla oli paljon tietoa ja laaja tekninen osaaminen. Yhteistyö sujui hyvin heti alusta alkaen', kertoo Michael Steenshard, joka sai myös hyödyllistä tukea konseptin säätöihin tuotteiden valmistamiseksi.

 

Tämä artikkeli laadittiin yhteistyössä Scanin kanssa. Scan logo

 

 

Avaa valokuvagalleria:

 

  • Palava liekki!