Nordhavnstunnel

Valosuojat alumiiniprofiileissa

12 500 erikoisalumiiniprofiileista valmistettua valosuojaa

 

Kun Funenissa oleva yritys AluSteel voitti kilpailun valosuojien valmistamiseksi Kööpenhaminan Nordhavnsvejin projektiin, Alumeco oli täydellinen yhteistyökumppani suunnitteluun ja yhteistyöhön. Ratkaisu vähentää asteittain valon pääsyä tunneliin sen molemmissa päissä ja valosuojat koostuvat erilaisista käsitellyistä ja kootuista alumiiniprofiileista.

 

- 'Olemme tehneet Alumecon kanssa yhteistyötä usean vuoden ajan hyvin tuloksin, joten voittaessamme Nordhavn-projektin halusimme Alumecon luonnollisesti projektiin mukaan', kertoo Mads Milling, AluSteelin osaomistaja.

 

Hän jatkaa:

- 'Arvostamme toimituksien luotettavuutta, korkeaa laatua, tehokasta logistiikkaa ja muita tekijöitä, joista tunnemme Alumecon. Yhteistyömme on ollut onnistunutta monien vuosien ajan. Emme välttämättä ole kaikesta yhtä mieltä heti alussa, mikä johtaa rakentavaan keskusteluun yhteisiä ratkaisuja kehittäessä'.

 

'Yksinkertaisesti täydellinen... '

- 'Kun aloitimme projektin, rakennuttaja ei ollut edennyt kovinkaan paljon. Aloitimme suunnittelun rakennusprojektin järjestäjiemme ja Alumecon kanssa oikeiden profiilien löytämiseksi hankkeeseen. Päädyimme kehittämään olemassa olevia profiileja, joista teimme suurempia', kertoo Mads Milling.

 

- 'Loimme profiilista koerakennelman, jonka esittelimme hankkeen rakennuttajalle, Kööpenhaminan kunnalle. Se vastasi täysin heidän vaatimuksiaan, ratkaisu oli yksinkertaisesti täydellinen'.

 

Suunnittelu, järjestelyt ja logistiikka

Mads Milling on pitänyt Alumecoa tärkeänä kumppanina koko projektin ajan:

- 'Alumeco oli loistava suunnittelukumppani kehitysvaiheen aikana, sillä yhtiö asettaa työntekijöilleen korkeat vaatimukset. He ovat sen ansiosta päteviä ja ammattitaitoisia'.  

 

- 'Alustavasti halusimme käsitellä profiilit itse, mutta huomasin pian Alumecon käsiteltyjen ja pakattujen profiilien edut. Sen ansiosta saimme käsitellyt ja osittain asennetut profiilit suoraan käyttökohteeseen Kööpenhaminassa. Oli suuri helpotus, että Alumeco pystyi hoitamaan koko logistiikan.

 

12 500 osittain valmistettua osaa - käsiteltyinä

- 'Arkkitehdin suunnittelemat valosuojat muuttavat auringonvaloa ja heikentävät sen voimakkuutta niin, että muutos valotasossa on miellyttävä tunnelin sisään- ja uloskäynnin yhteydessä. Tämä on uusi ja mielenkiintoinen tapa ratkaista ongelma, sillä se täyttää niin toiminnalliset kuin ulkomuotoakin koskevat vaatimukset', kertoo Alumecon projektipäällikkö Christian Pilgaard, joka kuului ratkaisua suunnittelevaan tiimiin:

 

- 'Tarvitsimme rakennus- ja kulmaosioiden muodossa 15 erilaista alumiiniprofiilia, jotka voitaisiin napsauttaa yhteen eri korkeuksissa ja kuutiomaisissa muodoissa. Suunnittelimme yhdessä AluSteelin kanssa yhteen napsautettavan ratkaisun ja logistiikan osittain kootuilla profiileilla, jotta kaikki 12 500 profiilia voitaisiin asentaa rakennussarjana paikan päällä'.  

 

Tietoa Nordhavn-projektista:

Nordhavniin rakennetaan parhaillaan upouutta kaupunginosaa, joka vaatii uusia pääteitä ja tunnelit (valosuojineen) ovat osa tätä uutta infrastruktuuria. Kööpenhaminan kunta luo tätä varten Nordhavnsvejin, joka yhdistää Helsingør-moottoritien Nordhavniin.

Kun käyttäjät ajavat tunneleihin ja poistuvat tunneleista, päivänvalo säätyy asteittain sen sijaan, että siirtyminen päivänvalosta pimeään tapahtuisi äkkinäisesti. 

Tuhannet yhteen liitetyt alumiiniprofiilit muodostavat kuutiomaiselta muodoltaan ja korkeudeltaan erilaisia 'putkiloita'.

 

Funenin AluSteel-yhtiö voitti kilpailun ratkaisun valmistamiseksi ja Alumeco toimii sen suunnittelukumppanina ja toimittajana projektin toteuttamiseksi.

 

Alumeco on tehnyt yhteistyötä AluSteelin kanssa koko prosessin ajan aina profiilien kehittämisestä valmistamiseen. Se on myös ollut vastuussa logistiikasta varmistamalla suorat materiaalitoimitukset paikan päälle.  

 

Yhteistyö rakennuttajan (Kööpenhaminan kunta), Rambøllin ja muiden projektin osapuolien (ulkoiset auditoinnit, valvontasuunnitelmat, laadun dokumentointi pintoja ja toleransseja koskien jne.) välillä on ollut läheistä.

 

Profiilit on anodisoitu luonnollisesti 25 μm paksuudelta, sillä ratkaisu sijaitsee veden lähettyvillä. Luonnollisen anodisoinnin tarkoituksena on saavuttaa tyylikäs ja suojaava pinta. Alumeco on käsitellyt ja leikannut profiileja edelleen niin, että ne toimitetaan paikan päälle osittain asennettuina.  

 

Lukuja:

Läntisen puolen valosuoja muodostuu 20 kolmiosta

Kolmiot on valmistettu ensisijaisesta teräsrungosta (RHS 450 x 150 x 10 mm).

Kolmiot on asennettu toissijaisella alumiinirungolla (12 levyä) kuusikulmion muodossa (K: 800 mm x L: 80 mm).

Erilaisia tertiäärisiä alumiinikehyksiä on asennettu toissijaisiin alumiinirakenteisiin, jotka vaihtelevat muodoltaan.

Niitä on 9–12 kappaletta kussakin kolmiossa ja K: 800 – 2 800 mm x L: 40 mm.

Erilaisia tertiäärisiä alumiinikehyksiä on yhteensä 10 eri muodossa 6 eri korkeudessa:

2 x kolmiota K: 800 mm.

2 x kolmiota K: 1 200 mm.

2 x kolmiota K: 1 600 mm.

2 x kolmiota K: 2 000 mm.

6 x kolmiota K: 2 400 mm.

6 x kolmiota K: 2 800 mm.

Kunkin kolmion koko on noin 49 m² ja läntisen puolen valosuojan koko on noin 980 m².

Valosuoja on noin 59 m pitkä.

Läntisellä puolella käytetiin noin 70 tonnia alumiinia.

 

Tämä artikkeli laadittiin yhteistyössä AluSteelin kanssa.Alusteel logo

 

Avaa kuvagalleria:

  • 12 500 valosuojaa alumiinista
  • Nordhavnstunnel
  • Nordhavnstunnel
  • Nordhavnstunnel
  • Nordhavnstunnel