Alfred Priess

Alfred Priess

Touché, energiaomavarainen valomasto alumiinista.

Innovatiivinen aurinkokennomasto

      

Alfred Priessin Touché:

Tulevaisuuden valomasto on energiaomavarainen - ja valmistettu alumiinista.

 

Tanskalainen yritys esitteli tulevaisuuden valomaston Alfred Priess Kööpenhaminan ilmastokonferenssin yhteydessä. Alumiinista valmistettu masto on energiaomavarainen, sillä se sisältää aurinkokennoja, akkutekniikkaa ja diodivaloja.

 

Innovatiivinen aurinkokennomasto Touché syttyi ilmastokonferenssin aikana vuoden 2009 lopussa, sillä ratkaisussa käytettiin monia ympäristöystävällisiä teknologioita. Aurinkokennot, jotka on sijoitettu pursotetusta alumiinista valmistettuun mastoon sen koko pituudelta, syöttävät mastoon riittävästi energiaa tehden siitä energiaomavaraisen. Integroidun akkutekniikan ansiosta se voi jopa ottaa energiaa talteen.

 

'Vihdoinkin onnistuimme yhdistämään muotoilun ja hyvän omantunnon...', sanoo Alfred Priess hiilineutraalista valomastosta, jonka suunnitteli arkkitehti Bjarne Schläger – jota Alumeco neuvoi kumppanina alumiiniin liittyvissä kysymyksissä.

 

Arvioinnit, piirustukset ja laskennat

Alfred Priess on luonut valomastoja monien vuosien ajan tanskalaisille kaduille ja aukioille - käyttäen usein perinteisiä materiaaleja, kuten terästä ja puuta. Alumiini on täten suhteellisen uusi materiaali Alfred Priessille:

 

- 'Alfred Priess toteutti ratkaisun teknisesti itse ja kääntyi Alumecon puoleen, kun mastoa varten tarvittiin pursotettua alumiinia. Järjestimme tapaamisen, jossa asiakas kertoi meille projektistaan ja suunnitelmistaan'.

 

- 'Arvioimme eri vaihtoehtoja, laadimme piirustuksia ja teimme laskentoja tapaamisesta saatujen piirustuksien pohjalta. Optimoimme täten kaikki alumiiniosat. Optimoinnin tuloksena oli entistä edullisempi huippuluokan tuote', kertoo Alumecon myyntikoordinaattori Anders Kildevæld kuvaillessaan työskentelyä Touchén parissa.

 

Innovatiivinen ja kestävä

Touché on innovatiivinen ja kestävä mitä muotoiluun ja kierrätysmateriaalin käyttöön tulee. Itse maston putki on valmistettu alumiinista. Joustavat aurinkokennot sijaitsevat mastossa ja ne on integroitu suoraan maston rakenteeseen. Kennoihin on asennettu akryyliputki niiden suojaamiseksi. Valoyksikkö perustuu dioditekniikkaan, joka mahdollistaa oikean valon:

 

- 'Touché on täysin johdoton. Masto vain asennetaan aurinkoiseen paikkaan, siinä kaikki! Touchéa voidaan täten käyttää missä tahansa ja sillä on suuri potentiaali - myös viennin kannalta. Suunnittelemme parhaillaan maston toista versiota, joka sisältää uusia optimoituja ominaisuuksia', kertoo Anders Kildevæld.

Touché lyhyesti
 • Pursotettu alumiini
 • 100 % hiilineutraali
 • 18 % päällysteestä aurinkokennoa maston koko pituudelta
 • 100 %:sti kierrätysmateriaalia
 • Johdoton Plug & Play
 • Integroitu valonohjaus, joka sytyttää maston päivän hämärtyessä.

 

Avaa valokuvagalleria:

 • Aurinkokennomasto - valmistettu alumiinista
 • Katu Kööpenhaminan ilmastokonferenssin aikana
 • Alfred Priess
 • Alfred Priess
 • Ilmastokonferenssi