Kevyet ratkaisut laivateollisuudelle

Levyjen lastaus kuorma-autoon

Alumeco toimittaa suuria alumiinimääriä saksalaiselle telakalle, joka käyttää tätä kevyttä materiaalia nopeiden sotilasalusten valmistamiseen. Yhteistyö perustuu toimituksien luotettavuuteen.

 

Saksalainen telakka vastaa suuresta tuotannosta, jossa odotusajat ovat kalliita, aivan kuin muidenkin tuotantojen kohdalla. Tästä syystä telakka kiinnittää erityistä huomiota toimituksien luotettavuuteen mitä sovittuihin määriin ja materiaaleihin tulee:

 

'Toimituksien luotettavuus on asiakkaalle ensisijaisen tärkeää. Meidän on varmistettava, ettei tuuli tai sääolosuhteet tai mikään muu voi vaikuttaa sovittuun toimitukseen. Tuotanto on erittäin suuri eikä odotukseen ole varaa. Saamme yleensä tilaukset 14 päivän ennakolla ja ne sisältävät tarkat vaatimukset materiaalin lastaamiseksi kuljetusta varten', kertoo Alumecon projektipäällikkö Morten Borup Elkjær.

 

'Tilaus puretaan levy kerrallaan tarkassa järjestyksessä. Täten varmistetaan, että levyt voidaan nostaa imukupilla asiakkaan tuotannon vaatimassa järjestyksessä. Kussakin levyssä on lisäksi viitenumero, joka sijoitetaan eri tavoin. Pakkaus on tietenkin aikaa vievää, mutta se on erittäin tärkeää asiakkaalle. Logistiset vaatimukset edellyttävät samalla asiakkaan ja varastomme sekä logistiikkamme välistä yhteistyötä'.

 

Nopeat ja kevyet alukset suuritehoisella moottorilla

Saksalainen telakka toimittaa nopeat alumiinialukset merenkulkuun sotilasalan asiakkaille.

 

'Asiakas valmistaa kevyitä ja suuritehoisella moottorilla varustettuja aluksia pääosin Aasian ja Arabimaihin. Moottorin ansiosta alukset ovat erittäin nopeita ja ne on tarkoitettu terroristien ja merirosvojen jahtaamiseen', sanoo Morten Borup Elkjær lisäten:

 

'Asiakas käyttää vain alumiinia tehdäkseen aluksista kevyitä, suuritehoinen moottori puolestaan takaa aluksen suuren nopeuden'.

 

Erittäin suuret levyt

Telakan tilaamat levyt ovat erittäin suuria.

'Asiakas saa meiltä kohtalaisen suuria levyjä 2 x 8 ja 3 x 10 m, mikä vastaa 40 tonnia alumiinia. Kun asiakas vastaanottaa levyt, ne asetetaan suurelle leikkauspöydälle. Ne voidaan tällöin leikata jopa yhden 20 tanskan kruunun kolikon kokoon. Tuotteet siirretään tämän jälkeen halliin asennusta varten ja ne asennetaan hallissa olevaan alukseen telineiden avulla. Alaosasta yläosaan se vastaa 7-kerroksista rakennusta', kertoo Morten Borup Elkjær kuvaillessaan yhteistyötä, jonka viimeinen toimitus on suunniteltu vuodelle 2019. Siihen mennessä tullaan toimittamaan monia tonneja alumiinia, koska se on kevyt materiaali nopeisiin aluksiin.

 

 

Katsele video:

  • Suurien levyjen toimitus asiakkaalle
  • Levyjen EN AW-5754 tai EN AW-5083 kuormaus